Behandelingen

Behandelingen > Mondhygiëne instructie

Voorkomen is beter dan genezen

De basis van ons vak is preventie. Door de juiste mondhygiëne en voedingsgewoontes kunt u uw eigen mondgezondheid zo optimaal mogelijk houden. Zo min mogelijk (pijn)klachten en tandheelkundige behandelingen en een frisse schone mond zullen het gevolg zijn. Natuurlijk is ieders mond verschillend. Voor een op uw situatie afgestemd advies zullen wij eerst uw mond moeten inspecteren.

De basis van de mondverzorging is altijd tandenpoetsen. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar electrisch poetsen omdat uit onderzoek blijkt dat electrisch poetsen effectiever is dan poetsen met een gewone tandenborstel. Omdat de tandenborstel niet voldoende tussen de tanden en kiezen in kan komen is het voor de meeste mensen nodig aanvullend te reinigen met ragers, stokers of flossdraad. Daarnaast kunnen er specifieke middelen zoals bijvoorbeeld een spoelmiddel, een speciale tandpasta of tongreiniger aan te raden zijn.

Voor meer algemene goede informatie over mondhygiëne(middelen) verwijzen wij u naar de website van het Ivoren Kruis (www.ivorenkruis.nl). Tijdens uw afspraak bij ons kunt u natuurlijk altijd vragen stellen over de voor u gewenste mondverzorging.

Omdat niet altijd alle mondhygiënemiddelen (borstels, ragers, spoelmiddelen enz.) bij drogisten op voorraad zijn, verkopen wij de meeste door ons aanbevolen produkten. Onze prijzen zijn nooit duurder en vaak goedkoper dan de officiële verkoopprijzen.

Meer informatie?

Maak een afspraak.
Gewone borstel
Gewone borstel
Electrische borsteld
Electrische borstel
Rager
Rager
Tandenstoker
Tandenstoker

Bron foto's: Ivoren kruis